Besøgsvennerne

Savner du nærvær til andre mennesker? Vil du gerne have nogen at hygge dig med over en kop kaffe? Eller mangler du bare nogen at snakke med? 

Så kan det være, du kunne tænke dig et besøg fra en af vores besøgsvenner. Hos LGBT+ Danmarktilbyder vi en helt gratis og uforpligtende tjeneste, der knytter frivillige med LGBT+ personer rundt omkring i Danmark, som søger kontakt til omverdenen. Ensomhed rammer os alle, især hos LGBT+ befolkningen, hvor folk af forskellige grunde ikke altid har tæt kontakt med dem omkring sig.  

Gennem disse besøg får du som besøgsvært mulighed for at snakke med en anden person om, hvad du går og kæmper med, og vil blive mødt, som den du er. Eller hvis du bare føler, du mangler en ven i hverdagen, så er dette også en mulighed. Vi vil gøre vores bedste for at matche dig med en besøgsven efter dine behov og interesser.   

Hvem er besøgsvennerne?

En besøgsven besøger en besøgsvært, der savner selskab. I mødes som regel et par timer ca. hver anden uge. Det kan være, at I mødes derhjemme til en kop kaffe, går en tur, besøger et museum, eller noget helt fjerde – det bestemmer I sammen. Helt konkret handler besøgene om at blive mødt i øjenhøjde med tryghed, forståelse og gensidig respekt. En besøgsven er ikke en terapeut eller behandler, men rettere en person, der kan tilbyde nærvær og en invitation til at komme tættere på omverdenen.  

Skal vi besøge dig?

Alle er velkomne til at ansøge om at få et besøg fra en af vores frivillige. Tjenesten er foreløbig kun tilgængelig i København og omegn. Du kan skrive til os på besogsven@lgbt.dk for mere information. Vi glæder os til at høre fra dig.